HYDRO ICE THERAPY (HIT)

Hidroterapi Ais adalah salah satu kaedah rawatan alternatif Terapi Getaran Warna (CVT) bagi membantu menguatkan tulang, otot dan saraf pada badan. Apabila tulang sihat, maka organ, sistem imunisasi serta antibodi juga kuat. Kaedah rawatan Hidroterapi Ais adalah secara menyeluruh merangkumi aspek emosional, mental, fizikal dan spiritual.

Hidroterapi Ais(HDA) adalah konsep dan kaedah terapi menyeluruh. Air adalah memori terbaik dan tepat menyusun tenaga tubuh melalui kederiaan yang diprogram semula untuk kerja di otak. Ais adalah asas ozon bersifat pelerai radiasi seperti pertukaran 4 musim alam. Garam dan medium pati bunga dalam 7 frekuensi yang mengawal semua sistem utama kalenjar tubuh. Terdedah secara terus pada sebarang jenis sinar dari peralatan yang dicipta manusia seumpama terdedah pada sinar X dan UV jika tidak ditapis oleh ozon. Applied Kinesiologi (AK) melalui diagnosis mind body dan spirit belum pernah silap bagi yang sudah mahir menguasainya. HDA dengan terapi berkala maksima 9 kali sehari lebih cepat mengejar dan menguasai ruang masa relatif. Berhati-hati pada sinar UV pada bilik terapi yang boleh mengganggu deria terutamanya mata. 

Terapi di tempat terbuka pada sinar matahari dan bulan adalah beaming semulajadi yang selamat kerana telah ditapis oleh lapisan ozon. Konsep beaming secara terus adalah merbahaya kerana sinar perlu ditapis oleh ozon. CVT cukup mengambil langkah keselamatan menjaga sinar dengan membina ruang piramid pada area beaming agar tak terkeluar seperti terdedah pada sinar radiasi nuklear. Konsep sebenar beaming adalah memindahkan dan menukar bentuk tenaga kepada quantum tenaga ke tubuh melalui doa dan keyakinan ilmiah. Konsep HDA adalah selamat dari sinar beaming secara terus oleh peralatan ciptaan manusia. Konsep beaming terus telah pun dipertikaikan oleh kebanyakan saintis seluruh dunia yang tidak selamat dalam penggunaan yang lama dan berterusan. 

HDA yang menggunakan air,ais dan garam adalah penyerap radiasi sinar dan mengubahnya pada radiasi yang lebih selamat dan bersifat quantum yang pada asalnya adalah sinar elektron. Konsep beaming asal menggunakan frekuensi Infrared yang merawat kesakitan dan kecederaan dan perlu rawatan berkala secara singkat. Namun kesan di akhir rawatan pada jangka masa panjang ialah sel-sel imun terganggu dan mematikan fungsi saraf pada bahagian yang dipancarkan. CVT pernah merancang untuk menyediakan peralatan beaming untuk tujuan menyeluruh namun dibatalkan atas berbagai teori yang tidak praktikal dan merbahaya.
Harga Rawatan HYDRO ICE THERAPY (HIT)

Rawatan Hidroterapi Ais
– 1x Mandian
RM150

– 3x Mandian
RM450

– 5x Mandian
RM550

– 7x Mandian
RM750

– 9x Mandian
RM900

– Mandian Full Moon (Kalendar Bulan Islam)
RM200

Redoks

Reaksi redoks terjadi apabila kekotoran yang terdapat pada kulit, gejala ini berlaku terutamanya pada pesakit yang jarang mandi. Kulit yang mengandungi kotoran arang dan sulfur yang secara semulajadi terdapat pada di lapisan kulit. Pada kebiasaanya kekotoran seperti itu juga boleh dijumpai pada najis kelawar. Peranan rawatan bio-quantum HDA dengan adanya campuran kapur menjadikan pesakit yang mendapatkan rawatan bio-quantum HDA memperolehi kristal KNO3 yang berbentuk seperti jarum dalam tab mandian semasa rawatan berlangsung.

Rawatan Bio-Quantum HDA
Rawatan dan terapi Rawatan Bio-Quantum HDA memerlukan dianogsis MBS (Mind, Body, Spirit) terlebih dahulu untuk menemukan jawapan dalam berbagai persoalan tentang masalah penyakit yang sedang dihidapi dan puncanya akan dikenal pasti menurut prosedur yang ditetapkan. Melalui Dianogsis MBS akan terjawab serta-merta mengikut niat atau gema yang disesuaikan dengan arahan atau maksud. Dapatkan khidmat nasihat daripada Pengamal Profesional CVT.